aktualno


04.05.2017
5.maj - Svetovni dan higiene rok
 

Spoštovani.

Petega maja obeležujemo svetovni dan higiene rok. Letošnji slogan se glasi Borba proti rezistenci antibiotikov je v vaših rokah, saj je rezistenca bakterij na antibiotike ena največjih groženj današnjega časa, opozarjajo strokovnjaki Svetovne zdravstvene organizacije.

Potrebno je poskrbeti za higieno rok z umivanjem in razkuževanjem. V ta namen Vas jutri, 5. maja 2017 med 10. in 13. uro, vljudno vabimo v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, kjer vam bodo strokovnjaki razložili, kako pomembno je, da sami poskrbimo za svoje zdravje in posredno za zdravje ljudi okoli nas, tudi s čistočo svojih rok.
 

Preberi več +

22.04.2017
Evropski in svetovni teden cepljenja
 

Spoštovani,

Evropski in svetovni teden cepljenja letos poteka od 24. do 30. aprila pod globalnim geslom Cepljenje deluje – za zaščito zdravja v vseh starostnih obdobjih. Namen obeleževanja je priložnost za povečanje ozaveščenosti o pomenu cepljenja in poudarjanje pomembnosti tega preventivnega ukrepa, ki dokazano rešuje življenja po vsem svetu. Na Nacionalnem institutu za javno zdravje (NIJZ) priporočamo pravočasno cepljenje proti nalezljivim boleznim in svetujemo, da svojega zdravnika povprašate, katera cepljenja priporoča, da s tem zaščitite sebe, svoje najbližje in tudi svojo okolico.
 

Preberi več +

05.04.2017
»VABILO NA 10. OBLETNICO MREŽE JAVNO DOSTOPNIH AED NA KOROŠKEM«
 

Spoštovani,

Vljudno Vas vabimo na srečanje ob 10. obletnici Mreže javno dostopnih AED na Koroškem, ki bo v soboto, 8. aprila 2017 ob 9. 00 uri, v prostorih OŠ Koroški jeklarji, Javornik 35, na Ravnah na Koroškem.
 

Preberi več +

04.04.2017
Svetovni dan zdravja
 

Spoštovani,

pozornost ob letošnjem svetovnem dnevu zdravja, ki ga obeležujemo 7. aprila, usmerjamo v prepoznavanje, obravnavo in obvladovanje depresije v vseh življenjskih obdobjih. Depresija ni značajska šibkost ali pomanjkljivost, je bolezen, ki lahko prizadene vsakogar – otroke, mladostnike, odrasle, ženske med nosečnostjo ali po porodu, starejše …

Celotno sporočilo za medije je dosegljivo na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje na naslednji povezavi, kjer je dosegljivo tudi dodatno gradivo.

 

Preberi več +

02.04.2017
Elektronski bilten Nacionalnega inštituta za javno zdravje marec 2017
 

Juhuhu, pomlad je tu!

Lepo vreme in višje temperature kar kličejo v naravo, zato izkoristimo sončne dni za aktivnosti na prostem. Redna telesna dejavnost izboljša kakovost življenja, pozitivno vpliva na počutje in zdravje. S pomladnimi, toplejšimi dnevi se začenja tudi sezona klopov, zato dodatna previdnost in preventivni ukrepi ne bodo odveč. Še malo in uživali bomo v velikonočnih dobrotah, predvsem v velikonočnih pirhih. Ker so jajca občutljivo živilo, preverite, kako ravnati z njimi.

V tokratnih elektronskih novičkah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) tudi o drugih aktualnih aktivnostih, ki so zaznamovale mesec marec.
 

Preberi več +
Prejšnja stran 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Naslednja stran