aktualno


25.09.2017
Koronarni klub Mežiške doline-Svetovni dan srca
 

Vsako leto konec septembra obeležujemo Svetovni dan srca. Letos pod geslom:

"SKUPAJ ZA MOČ SRCA". Letos skupaj z Občino Prevalje in OŠ Franja Goloba organiziramo osrednjo prireditev v dvorani DD Prevalje, v petek 29.9.2017 ob 17.uri.

Tudi zaradi letošnjega gesla je prav, da se poleg članov Koronarnega kluba in drugih občanov, prireditve udeležimo tudi tisti, ki vsak po svojih možnostih in znanju prispevamo k krepitvi zdravja posebej pa srca in ožilja. Zato vas prosimo, da vzpodbudite svoje sodelavce ali člane k udeležbi in se tudi sami udeležite.

PROGRAM

Preberi več +

15.09.2017
Evropski teden mobilnosti 2017
 

Spoštovani.

Osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti povzema slogan Združimo moči, delimo si prevoz. Aktivnosti potekajo sicer celo leto, vrhunec dogajanja pa je med 16. in 22. septembrom 2017, ko se Evropski teden mobilnosti zaključi z Dnevom brez avtomobila. Akciji se pridružuje tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), ki poudarja zdravstvene vidike. Več si lahko preberete v sporočilu za medije, ki je objavljeno na povezavi http://www.nijz.si/sl/evropski-teden-mobilnosti-2017-in-dan-brez-avtomobila kjer najdete tudi kratek filmček.

VABILO

Preberi več +

08.09.2017
Nosečnost brez alkohola
 
Spoštovani,

dan fetalnega alkoholnega sindroma (FAS) obeležujemo 9.9. ob 9:09, štiri devetice (9 minut čez 9. uro 9. dne v 9. mesecu v letu) simbolizirajo 9 mesecev nosečnosti, saj ves čas nosečnosti obstaja tveganje za posledice zaradi izpostavljenosti alkoholu še nerojenega otroka. V Sloveniji letos četrtič obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o posledicah izpostavljenosti alkoholu otroka pred rojstvom.


Preberi več +

06.09.2017
10. september 2017 – Svetovni dan preprečevanja samomora: "Vzemi si trenutek, reši življenje"
 
Spoštovani,

zaradi samomora vsako leto umre več kot 300 oseb, približno 25-krat toliko pa jih samomor poskuša narediti. Za takšno statistiko se skrivajo zgodbe posameznikov, ki so zaradi različnih razlogov podvomili o vrednosti oziroma smislu lastnega življenja. Življenje je dragoceno in včasih negotovo, tudi težko. Če si vzamemo trenutek časa in svojo pozornost namenimo tistemu, ki ga potrebuje – popoln tujec, družinski član ali prijatelj – mu s tem lahko spremenimo življenje.


Preberi več +

25.08.2017
Vsebosti svinca v krvi otrok
 
Spoštovani.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), območni enoti Ravne na Koroškem, sodelujemo v Programu ukrepov za izboljšanje kakovosti okolja v Zgornji Mežiški dolini. Poleg ostalih nalog vsako leto izvedemo tudi preskušanje vsebnosti svinca v krvi otrok. Tudi v letu 2017 smo na odvzem vzorcev krvi povabili tri leta stare otroke iz občin Črna na Koroškem in Mežica. Ponovno smo z odzivom lahko zelo zadovoljni, z rezultati pa ne, saj je bila povišana vsebnost svinca ugotovljena pri petini otrok.

Več o odzivnosti in rezultatih v pripetem sporočilu.


Preberi več +
Prejšnja stran 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Naslednja stran