aktualno


09.09.2016
Dan fetalnega alkoholnega sindroma (FAS)
 

Spoštovani


Dan fetalnega alkoholnega sindroma (FAS) vsako leto obeležujemo 9. septembra ob 9:09 (9 minut čez 9. uro 9. dne v 9. mesecu v letu). Ta datum in ura simbolizirajo devet mesecev nosečnosti, obdobje, ko je še nerojeni otrok ogrožen z vidika rasti in razvoja pri izpostavljenosti alkoholu. Posledice take izpostavljenosti (telesne, vedenjske in nevrološke in/ali duševne motnje) so pri otroku trajne, lahko pa jih v celoti preprečimo. Treba je porušiti mit, da se otrok s težavami lahko rodi le ženski, ki je zasvojena z alkoholom.

Preberi več +

05.09.2016
Program Svit
 

Program Svit

Spoštovani.

Program Svit je nacionalni presejalni program za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki. V prvi polovici leta 2016 se je na Koroškem na vabilo v Program Svit odzvalo 65,5 % oseb, kar je v povprečju za okoli 5% več kot v lanskem letu.

Več v pripetem dokumentu.
 

Preberi več +

10.08.2016
Povezani v preprečevanju samomora
 

Povezani v preprečevanju samomora

Nacionalni inštitut za javno zdravje, Slovenski center za raziskovanje samomora Inštitut Andrej Marušič Univerza na Primorskem, Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija in Slovensko združenje za preprečevanje samomora bodo v Sloveniji že tretje leto zapored ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora organizirali akcijo Prekolesarimo svet. V akciji lahko sodelujemo od danes, 10. avgusta, do 10. septembra 2016, ko uradno obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomora.
 

Preberi več +

31.07.2016
Donacija Koroškega društva za zdravje - KOVITE za dermatološko dejavnost SBSG
 

Donacija Koroškega društva za zdravje - KOVITE za dermatološko dejavnost SBSG

Koroško društvo za zdravje- KOVITA je prostovoljno društvo ustanovljeno leta 2007, ki s svojimi aktivnostmi želi pomagati prebivalcem Koroške pri skrbi za svoje zdravje. Izkupiček 11. dobrodelnega Kovitinega  akademskega plesa (KAP 2015), je bil letos namenjen dermatološki dejavnosti v splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Z zbranimi sredstvi je KOVITA kupila luč za fototerapijo in Psor glavnik ...

Preberi več +

29.07.2016
Svetovni teden dojenja: Dojenje je ključ do trajnostnega razvoja
 

Svetovni teden dojenja: Dojenje je ključ do trajnostnega razvoja

Svetovni teden dojenja je del aktivnosti Svetovne zveze za dojenje (WABA), s katerimi želimo nekaj pozornosti posvetiti različnim vidikom dojenja. Naslov letošnjega tedna dojenja je Dojenje je ključ do trajnostnega razvoj in poteka v znamenju premisleka o pomenu dojenja za trajnostni razvoj.

Preberi več +
Prejšnja stran 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 Naslednja stran