aktualno


02.12.2016
Elektronski bilten Nacionalnega inštituta za javno zdravje
 

Barvila, sladila, kisline, konzervansi ... je možno pripraviti živilo brez aditivov?

Aditivi so snovi, ki se pri pripravi živil uporabljajo za konzerviranje, obarvanje, slajenje in podobno. Bolj kot je živilo predelano, več aditivov vsebuje. Slaščice, slani prigrizki in aromatizirane brezalkoholne pijače sodijo med visoko predelana živila, ki vsebujejo številne aditive. Živila pa se da pripraviti tudi brez njih. Doma pripravljena hrana je že tak primer. Ker prihaja veseli december in z njim čas številnih druženj, ob pripravi na snidenja pomislite na doma pripravljene jedi. Slednje morda ne bodo videti tako privlačne, bo pa okus zato bolj pristen.

Preberi več +

01.12.2016
Vabilo na parkljevanje
23.11.2016
Vabilo na koncert
 

Vabimo vas na letni koncert

Vabimo vas na letni koncert ŽENSKEGA PEVSKEGA ZBORA SPLOŠNE BOLNIŠNICE SLOVENJ GRADEC v nedeljo, 27.novembra 2016, ob 17.00 uri v dvorani Elizabetinega doma  v Slovenj Gradcu.

Preberi več +

21.11.2016
Otroci za varnost v prometu 2016
 

Otroci za varnost v prometu

Veseli in ponosni smo, da smo tudi letos uspešno izpeljali preventivno akcijo Otroci za varnost v prometu. Tokrat je bila to že tretja akcija po vrsti in vse kaže, da bo postala ena izmed tistih aktivnosti, ki jih bomo nestrpno pričakovali vsako leto tudi v prihodnje.

Preberi več +

18.11.2016
Ste danes zajrtkovali?
 

Ste danes zajtrkovali?

V petek, 18. novembra, nas projekt Tradicionalni slovenski zajtrk nagovarja k rednemu zajtrkovanju. Ne nagovarja zgolj otrok v šolah in v vrtcih, zdravemu zajtrku se pridružujejo tudi v domovih za starejše, v bolnišnicah, odrasli na delovnih mestih in drugod.
 

Preberi več +




Prejšnja stran 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18 19 Naslednja stran