aktualno


18.05.2018
VISOK JUBILEJ DRUŠTVA LEDVIČNIH BOLNIKOV SLOVENJ GRADEC

 

VISOK JUBILEJ DRUŠTVA LEDVIČNIH BOLNIKOV SLOVENJ GRADEC

Spoštovani.

Vljudno vas vabimo na svečano prireditev ob 40. obletnici delovanja Društva ledvični bolnikov Slovenj Gradec.
Jubilej bodo praznovali 20. maja 2018 v Športni dvorani Vinka Cajnka Slovenj Gradec in ga svečano obeležili v okviru vse slovenskega srečanja društev ledvičnih bolnikov Slovenije, ki bo potekalo po proslavi na Kopah.

Vljudno vabljeni.
 
 

Preberi več +

17.05.2018
"90 portretov za 90 let"

 

 

09.05.2018
»Kronično srčno popuščanje - poslušajmo svoje srce in ukrepajmo«

 

Zveza koronarnih društev in klubov Slovenije bo ob letošnjem evropskem dnevu ozaveščanja o srčnem popuščanju (12. maj) v sedmih društvih  organizirala predavanja z naslovom » Kronično srčno popuščanje - poslušajmo svoje srce in ukrepajmo«. Predavatelji bodo kardiologi, ki vodijo strokovne svete koronarnih društev, na Koroškem bo to prim. Cirila Slemenik Pušnik, dr. med. 

Preberi več +

08.03.2018
NIČ VEČ ŽILNIH AMPUTACIJ! KADILCI PREGLEJTE SVOJE NOGE!

Periferna arterijska bolezen nog in kajenje.
Nič več žilnih amputacij! Kadilci preglejte svoje noge!
 
Združenje za žilne bolezni Slovenije letos petič organizira Dan žil, ki bo 16.3.2018. Z našo akcijo želimo osveščati ljudi o periferni arterijski bolezni nog in slogan akcije se glasi: Periferna arterijska bolezen nog in kajenje. Nič več žilnih amputacij! Kadilci preglejte svoje noge!

Preberi več +

02.03.2018
Mednarodni mesec boja proti raku debelega črevesa in danke ter teden boja proti raku

 

Marec je mednarodni mesec boja proti raku debelega črevesa in danke, mesec, ko opozarjamo na pomen preprečevanja in zgodnjega odkrivanja tega raka.

V vseh zdravstvenih domovih na Koroškem v okviru zdravstveno-vzgojnih centrov delujejo Svitove kontaktne točke za pomoč uporabnikom, prav tako organizirajo različne preventivno-promocijske aktivnosti v lokalnih skupnostih, tudi s pomočjo napihljivega modela debelega črevesa. K udeležbi v Program Svit ciljno populacijo spodbuja tudi Svitov ambasador, g. Jože Pratnekar, ki s svojo osebno izkušnjo mnoge opogumi, da premagajo strah in se odzovejo na vabilo.

Bliža se tudi teden boja proti raku, zato v teh dneh v vseh zdravstvenih domovih na Koroškem potekajo različne preventivno-promocijske aktivnosti, ki jih zdravstvenovzgojni centri ZD izvajajo v sodelovanju s Koroškim društvom za boj proti raku.

Preberi več +
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naslednja stran