aktualno


17.07.2018
Delavnica Anal Band – Prva uspešna vstavitev umetnega analnega traku v Sloveniji
 

Delavnica Anal Band – Prva uspešna vstavitev umetnega analnega traku v Sloveniji
 

V bolnišnici Slovenj Gradec smo na Oddelku za splošno in abdominalno kirurgijo v petek, 6.7. prvič v Sloveniji vstavili umetni analni sfinkter. Gre za operacijo, s katero zdravimo nekontrolirano uhajanje blata.

Nekontrolirano uhajanje blata je težava s katero se po nekaterih ocenah bori 2-5% vseh ljudi. Gre za hudo težavo, o kateri bolniki zelo težko govorijo. Ker blata ne morejo nadzorovati se izogibajo družabnim stikom in se zapirajo v hiše in stanovanja. Tema je v naši družbi še vedno tabu. Do sedaj smo jim pomagali z nasveti, fizioterapijo, higienskimi pripomočki, v skrajnem primeru pa z izpeljavo črevesja na trebušno steno – kolostomija.
 

Preberi več +

18.05.2018
VISOK JUBILEJ DRUŠTVA LEDVIČNIH BOLNIKOV SLOVENJ GRADEC

 

VISOK JUBILEJ DRUŠTVA LEDVIČNIH BOLNIKOV SLOVENJ GRADEC

Spoštovani.

Vljudno vas vabimo na svečano prireditev ob 40. obletnici delovanja Društva ledvični bolnikov Slovenj Gradec.
Jubilej bodo praznovali 20. maja 2018 v Športni dvorani Vinka Cajnka Slovenj Gradec in ga svečano obeležili v okviru vse slovenskega srečanja društev ledvičnih bolnikov Slovenije, ki bo potekalo po proslavi na Kopah.

Vljudno vabljeni.
 
 

Preberi več +

17.05.2018
"90 portretov za 90 let"

 

 

09.05.2018
»Kronično srčno popuščanje - poslušajmo svoje srce in ukrepajmo«

 

Zveza koronarnih društev in klubov Slovenije bo ob letošnjem evropskem dnevu ozaveščanja o srčnem popuščanju (12. maj) v sedmih društvih  organizirala predavanja z naslovom » Kronično srčno popuščanje - poslušajmo svoje srce in ukrepajmo«. Predavatelji bodo kardiologi, ki vodijo strokovne svete koronarnih društev, na Koroškem bo to prim. Cirila Slemenik Pušnik, dr. med. 

Preberi več +

08.03.2018
NIČ VEČ ŽILNIH AMPUTACIJ! KADILCI PREGLEJTE SVOJE NOGE!

Periferna arterijska bolezen nog in kajenje.
Nič več žilnih amputacij! Kadilci preglejte svoje noge!
 
Združenje za žilne bolezni Slovenije letos petič organizira Dan žil, ki bo 16.3.2018. Z našo akcijo želimo osveščati ljudi o periferni arterijski bolezni nog in slogan akcije se glasi: Periferna arterijska bolezen nog in kajenje. Nič več žilnih amputacij! Kadilci preglejte svoje noge!

Preberi več +
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Naslednja stran