aktualno


01.10.2018
2. oktober - Dan odprtih vrat v medicinskih laboratorijih Slovenije ob Dnevu klinične kemije in laboratorijske medicine

Dan odprtih vrat bo potekal v okviru Dneva klinične kemije in laboratorijske medicine, ki ga 2. oktobra letos, že četrtič obeležujemo in posvečamo predstavitvi laboratorijske medicinske dejavnosti širši javnosti, predvsem pa našim preiskovancem.
 
Laboratorijska medicina je pomemben sestavni del zdravstvenega sistema. Združuje znanja in izzive naravoslovnih ved. Naše poslanstvo je odgovornost za zanesljivost laboratorijskih rezultatov ter njihova interpretacija. Pri svojem delu uporabljamo najsodobnejšo tehnologijo, ki zahteva visoko usposobljenost osebja z veliko znanja in izkušenj. Z izobraževanjem in znanstveno raziskovalnim delom prispevamo k razvoju laboratorijske medicine ter kakovostni celostni obravnavi pacienta. Pri delu nas zavezujejo visoka etična merila, ki so opredeljena v Kodeksu deontologije v laboratorijski medicini.
 
Obiskovalci, ki se želite seznaniti z laboratorijsko dejavnostjo, se 2. oktobra 2018 oglasite pri vhodu na Oddelek za laboratorijsko diagnostiko Splošne bolnišnice Slovenj Gradec. Ogled bo potekal med 13. in 15. uro.
 
Prisrčno vabljeni.
 
Pripravili:
Tanja Lađić, spec
Helena Slemenik, spec.