aktualno


07.06.2017
Srednjeveški preludij, 17. in 18. junij 2017

 

Prijazen pozdrav iz mesta, ki letos praznuje 750-letnico. Lepo vabljeni na edinstven dogodek. Prosim vas, da vabilo posredujete prijateljem in znancem, jih povabite medse, da se v čim večjem številu zberemo, družimo in okusimo duh preteklosti.

Zgodovinske uprizoritve so, po informacijah Slovenske turistične organizacije, tiste prireditve, ki pritegnejo največ obiskovalcev.

Srednjeveški preludij, Evropski festival srednjeveških skupin bo v Slovenj Gradcu 17. in 18. junija 2017 v starem mestnem jedru, na Trgu svobode in v Gosposvetski ulici. V soboto se prireditev začne ob 12.00, v nedeljo pa ob 10.00 in traja do teme.

Bojevali se bodo najbolj spretni mečevalci in vitezi, plesali boste ob zvoki pristne srednjeveške glasbe, obeta se pravo srednjeveško zadovoljstvo za vse čute. Ena od posebnosti festivala bo prikaz srednjeveške bolnišnice. Obiskovalce bo pozdravil igralec Ivo Ban v vlogi Ulrika III. Spanheimskega.


V Slovenj Gradec med drugimi prihajajo skupine, ki jih vabijo na največje srednjeveške spektakle in nastopajo tudi v filmih: Svibor (Srbija), Adorea (Češka), Red Čuvara grada Zagreba (Hrvaška), Musica Claudi Forensis (Avstrija).

Za obiskovalce bodo na voljo brezplačni izvodi Dalmatinove Nove zaveze v sodobni slovenščini.