AMBULANTE ODDELKA ZA GINEKOLOGIJO IN PORODNIŠTVO


Vse ambulante se nahajajo v pritličju novogradnje.
 

I. Ginekološka specialistična ambulanta

Delovni čas: vsak dan od 8:00 do 14:30.

Za pregled se ni potrebno predhodno naročiti. Za nujna stanja obratuje ambulanta ves čas, ne glede na uro prihoda. V ambulanti dela specialist ali specializant ginekologije in porodništva po mesečnem razporedu.
 

II. Perinatalni dnevni center

Delovni čas: vsak dan od 8:00 do 14:30.

Tu potekajo pregledi nosečnic s težavami, ki so noseče 23. tednov ali več ter pregled nosečnic ob in po predvidenem datumu poroda. Delo opravlja dežurni porodničar.
 

III. Kolposkopska ambulanta

Delovni čas: dvakrat mesečno 8:00 do 14:30.

Tu potekajo pregledi bolnic, pri katerih je potrebna kolposkopska diagnostika oz. ciljana biopsija materničnega vratu. Nosilca dela sta Silvestra Kašnik Čas,dr.med. in Franc Pristovnik,dr.med., oba specialista ginekologije in porodništva.
 

IV. Uroginekološka ambulanta

Delovni čas: dvakrat mesečno od 8:00 do 14:30.

Tu poteka obravnava motenj statike medeničnega dna in urinske inkontinence. Nosilca dela sta prim.asist.mag. Marijan Lužnik, dr.med., ter Ksenija Kardoš Mohorko, dr.med., oba specialista ginekologije in porodništva.
 

V. Ambulanta za patologijo maternične votline

Delovni čas: dvakrat mesečno 8:00 do 11:00.

Tu poteka obravnava vseh bolnic, ki imajo v pomenopavzi ultrazvočno vidno zadebeljeno sluznico v maternici in so brez težav; bolnic z sumom na pregrado v maternici in ostali ultrazvočni pregledi maternične votline, kjer ni potrebna nujna obravnava. Nosilki dela sta Branka Verdnik Golob,dr.med. in Helena Šavc,dr.med., obe specialistki ginekologije in porodništva.
 

VI. Dispanzer za žene

Delovni čas: v torek, sredo in petek od 8:00 do 14:30, ob ponedeljkih in četrtkih pa popoldne, od 11:30 do 19:30.

Tu potekajo preventivni in kurativni pregledi tistih žensk, ki imajo izbranega ginekologa v naši bolnišnici. Delo opravljajo vsi specialisti in specializanti ginekologije in porodništva, po mesečnem razporedu.