aktualno


04.04.2017
Svetovni dan zdravja
 

Spoštovani,

pozornost ob letošnjem svetovnem dnevu zdravja, ki ga obeležujemo 7. aprila, usmerjamo v prepoznavanje, obravnavo in obvladovanje depresije v vseh življenjskih obdobjih. Depresija ni značajska šibkost ali pomanjkljivost, je bolezen, ki lahko prizadene vsakogar – otroke, mladostnike, odrasle, ženske med nosečnostjo ali po porodu, starejše …

Celotno sporočilo za medije je dosegljivo na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje na naslednji povezavi, kjer je dosegljivo tudi dodatno gradivo.

 

Preberi več +

02.04.2017
Elektronski bilten Nacionalnega inštituta za javno zdravje marec 2017
 

Juhuhu, pomlad je tu!

Lepo vreme in višje temperature kar kličejo v naravo, zato izkoristimo sončne dni za aktivnosti na prostem. Redna telesna dejavnost izboljša kakovost življenja, pozitivno vpliva na počutje in zdravje. S pomladnimi, toplejšimi dnevi se začenja tudi sezona klopov, zato dodatna previdnost in preventivni ukrepi ne bodo odveč. Še malo in uživali bomo v velikonočnih dobrotah, predvsem v velikonočnih pirhih. Ker so jajca občutljivo živilo, preverite, kako ravnati z njimi.

V tokratnih elektronskih novičkah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) tudi o drugih aktualnih aktivnostih, ki so zaznamovale mesec marec.
 

Preberi več +

28.03.2017
Vabilo na usposabljanje
 

PACIENT NE GOVORI SLOVENSKO!«: IZZIV ZA ZDRAVSTVENE DELAVCE V SLOVENIJI

Usposabljanje je namenjeno vsem zdravstvenim delavcem, ki se zavedajo, da so – zaradi vse številčnejše prisotnosti oseb, ki ne govorijo slovenskega jezika (turisti, begunci, delovni migranti, tuji študenti) – postavljeni pred zahteven izziv. Zdravstveni delavci imajo pravico in dolžnost, da se usposobijo za zagotavljanje čimbolj kakovostne zdravstvene oskrbe tem osebam.

Vabilo na usposabljanje

Preberi več +

03.03.2017
Dan žil
 

Dan žil, 17. marec 2017

Spoštovani,

Združenje za žilne bolezni Slovenije letos že četrtič organizira Dan žil, ki bo 17. marca 2017.
Letošnja akcija poteka pod sloganom »NIČ VEČ AMPUTACIJ! STE SLADKORNI BOLNIK? – VSAK DAN PREGLEJTE SVOJE NOGE!«.
 

Hodite za svoje noge - pdf

Predstavitev PowerPoint: Dan žil
 

Preberi več +

02.03.2017
Svetovni dan ledvic
 

Svetovni dan ledvic - 9.3.2017

Spoštovani,

ponovno se bliža Svetovni dan ledvic, ki je tokrat 9. marca. Letošnji slogan je »LEDVIČNA BOLEZEN IN DEBELOST: ZDRAVO ŽIVIM, ZA ZDRAVJE LEDVIC SKRBIM«.

Debelost pomeni prekomerno kopičenje maščobe, ki lahko okvari zdravje. V letu 2014 so ocenili, da je več kot 600 milijonov ljudi predebelih. Kot vemo, je debelost dejavnik tveganja za razvoj sladkorne bolezni in visokega krvnega tlaka, ki sta glavna vzroka kronične ledvične bolezni in odpovedi ledvic. Debelost tako predstavlja pomembno potencialno tveganje za razvoj bolezni ledvic. Letos bomo ozaveščali o pomenu, ki jo imata zdrava prehrana in telesna dejavnost tudi za zdravje ledvic.
(pdf). 

Preberi več +
Prejšnja stran 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naslednja stran