aktualno


06.09.2017
10. september 2017 – Svetovni dan preprečevanja samomora: "Vzemi si trenutek, reši življenje"
 
Spoštovani,

zaradi samomora vsako leto umre več kot 300 oseb, približno 25-krat toliko pa jih samomor poskuša narediti. Za takšno statistiko se skrivajo zgodbe posameznikov, ki so zaradi različnih razlogov podvomili o vrednosti oziroma smislu lastnega življenja. Življenje je dragoceno in včasih negotovo, tudi težko. Če si vzamemo trenutek časa in svojo pozornost namenimo tistemu, ki ga potrebuje – popoln tujec, družinski član ali prijatelj – mu s tem lahko spremenimo življenje.


Preberi več +

25.08.2017
Vsebosti svinca v krvi otrok
 
Spoštovani.

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ), območni enoti Ravne na Koroškem, sodelujemo v Programu ukrepov za izboljšanje kakovosti okolja v Zgornji Mežiški dolini. Poleg ostalih nalog vsako leto izvedemo tudi preskušanje vsebnosti svinca v krvi otrok. Tudi v letu 2017 smo na odvzem vzorcev krvi povabili tri leta stare otroke iz občin Črna na Koroškem in Mežica. Ponovno smo z odzivom lahko zelo zadovoljni, z rezultati pa ne, saj je bila povišana vsebnost svinca ugotovljena pri petini otrok.

Več o odzivnosti in rezultatih v pripetem sporočilu.


Preberi več +

17.08.2017
Akcija Prekolesarimo svet 2017
 

Akcija Prekolesarimo svet 2017

Spoštovani,

Nacionalni Inštitut za javno zdravje, Slovenski center za raziskovanje samomora, Slovensko združenje za preprečevanje samomora in Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija vas vabimo, da se nam pridružite in sodelujete v simbolni akciji Prekolesarimo svet ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora 2017.


Preberi več +

29.07.2017
SVETOVNI TEDEN DOJENJA 1. do 7. avgust »SKUPAJ OHRANJAJMO DOJENJE«
 
Svetovni teden dojenja je del aktivnosti Svetovne zveze za dojenje (WABA), s katerimi želimo usmeriti pozornost družbe k ohranjanju in spodbujanju dojenja. Slogan letošnjega svetovnega tedna dojenja je »Skupaj ohranjajmo dojenje«, z njim osvetljujemo pomen prizadevanj posameznikov, skupin in celotne družbe za to, da bi vsem materam, ki si želijo dojiti svoje otroke, to tudi omogočili z informacijami, podporo, pomočjo, in s kar najboljšimi pogoji za uresničevanje materinstva.

Preberi več +

28.07.2017
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec pridobila certifikat kakovosti ISO 9001:2015 in SIST EN 15524:2017
 
Zaposleni Splošne bolnišnice Slovenj Gradec si stalno prizadevamo k izboljševanju kakovosti in varnosti pacientov in zaposlenih. Prelomnica na tem področju je bila odločitev vodstva za pridobitev akreditacije Joint Commission International (JCI) že leta 2009. Vse do danes smo naredili velike korake na področju kakovosti in varnosti. Vse več zaposlenih se zaveda pomena kakovosti in varnosti ter prepozna pomen tudi v svojem delovnem okolju.

Preberi več +
Prejšnja stran 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naslednja stran