aktualno


09.10.2017
Rožnati oktober
 

Rožnati oktober je že tradicionalno svetovni mesec boja proti raku dojk, ki je najpogostejši rak pri ženskah. Z aktivnostmi želimo različne institucije povečati osveščenost o raku dojk. Europa Donna v oktobru že tretje leto pripravlja akcijo ovijanja dreves z rožnatimi pleteninami, letos smo se jim pridružili tudi na Območni enoti Ravne NIJZ, Koroško društvo za boj proti raku, društva za samopomoč in občine v naši regiji. Preko informativnih stojnic bodo aktivni tudi v zdravstvenih domovih.


Preberi več +

25.09.2017
Dan odprtih vrat Oddelka za laboratorijsko diagnostiko
Dan odprtih vrat Laboratorij
 

Dan odprtih vrat bo potekal v okviru DNEVA KLINIČNE KEMIJE IN LABORATORIJSKE MEDICINE, ki ga 2. oktobra posvečamo predstavitvi laboratorijske medicinske dejavnosti širši javnosti, predvsem pa vam preiskovancem. Laboratorijska medicina je pomemben sestavni del zdravstvenega sistema. Združuje znanja in izzive naravoslovnih ved. Naše poslanstvo je odgovornost za zanesljivost laboratorijskih rezultatov ter njihova interpretacija.
 

Obiskovalci, ki nas želite obiskati, se pred ogledom oglasite pri vhodu na Oddelek za laboratorijsko diagnostiko. Dan odprtih vrat Oddelka za laboratorijsko diagnostiko: 2. oktober 2017 od 13. do 15. ure.

Preberi več +

25.09.2017
Koronarni klub Mežiške doline-Svetovni dan srca
 

Vsako leto konec septembra obeležujemo Svetovni dan srca. Letos pod geslom:

"SKUPAJ ZA MOČ SRCA". Letos skupaj z Občino Prevalje in OŠ Franja Goloba organiziramo osrednjo prireditev v dvorani DD Prevalje, v petek 29.9.2017 ob 17.uri.

Tudi zaradi letošnjega gesla je prav, da se poleg članov Koronarnega kluba in drugih občanov, prireditve udeležimo tudi tisti, ki vsak po svojih možnostih in znanju prispevamo k krepitvi zdravja posebej pa srca in ožilja. Zato vas prosimo, da vzpodbudite svoje sodelavce ali člane k udeležbi in se tudi sami udeležite.

PROGRAM

Preberi več +

15.09.2017
Evropski teden mobilnosti 2017
 

Spoštovani.

Osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti povzema slogan Združimo moči, delimo si prevoz. Aktivnosti potekajo sicer celo leto, vrhunec dogajanja pa je med 16. in 22. septembrom 2017, ko se Evropski teden mobilnosti zaključi z Dnevom brez avtomobila. Akciji se pridružuje tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ), ki poudarja zdravstvene vidike. Več si lahko preberete v sporočilu za medije, ki je objavljeno na povezavi http://www.nijz.si/sl/evropski-teden-mobilnosti-2017-in-dan-brez-avtomobila kjer najdete tudi kratek filmček.

VABILO

Preberi več +

08.09.2017
Nosečnost brez alkohola
 
Spoštovani,

dan fetalnega alkoholnega sindroma (FAS) obeležujemo 9.9. ob 9:09, štiri devetice (9 minut čez 9. uro 9. dne v 9. mesecu v letu) simbolizirajo 9 mesecev nosečnosti, saj ves čas nosečnosti obstaja tveganje za posledice zaradi izpostavljenosti alkoholu še nerojenega otroka. V Sloveniji letos četrtič obeležujemo mednarodni dan ozaveščanja o posledicah izpostavljenosti alkoholu otroka pred rojstvom.


Preberi več +
Prejšnja stran 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naslednja stran