aktualno


03.10.2016
Teden duševnega zdravja
 

Teden duševnega zdravja

Društvo ALTRA vas ob prihajajočem Svetovnem dnevu duševnega zdravja, ki bo 10.10.2016 toplo vabi na dogodke, ki se bodo odvijali ves teden, v prostorih društva na Zaloški 40 v Ljubljani kot tudi v enoti na Prevaljah.

Letošnji slogan svetovnega dne duševnega zdravja se glasi "Dostojanstvo v duševnem zdravju – psihološka prva pomoč za vse!"

VABILO

 

Preberi več +

20.09.2016
Evropski teden mobilnosti 2016
 

Spoštovani

Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) podpiramo aktivnosti ob Evropskem tednu mobilnosti, ki se bo tudi letos tradicionalno začel 16. septembra, in se zaključil 22. septembra z »DNEVOM BREZ AVTOMOBILA« s sloganom Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost. Spodbujamo povezovanje okolja, prometa in zdravja z namenom boljšega zdravja prebivalcev.

V pripetem dokumentu vam posredujemo še kratek opis aktivnosti, ki se bodo na Koroškem odvijale ob Evropskem tednu mobilnosti in v času Evropskega tedna športa.


 

Preberi več +

09.09.2016
Dan fetalnega alkoholnega sindroma (FAS)
 

Spoštovani


Dan fetalnega alkoholnega sindroma (FAS) vsako leto obeležujemo 9. septembra ob 9:09 (9 minut čez 9. uro 9. dne v 9. mesecu v letu). Ta datum in ura simbolizirajo devet mesecev nosečnosti, obdobje, ko je še nerojeni otrok ogrožen z vidika rasti in razvoja pri izpostavljenosti alkoholu. Posledice take izpostavljenosti (telesne, vedenjske in nevrološke in/ali duševne motnje) so pri otroku trajne, lahko pa jih v celoti preprečimo. Treba je porušiti mit, da se otrok s težavami lahko rodi le ženski, ki je zasvojena z alkoholom.

Preberi več +

05.09.2016
Program Svit
 

Program Svit

Spoštovani.

Program Svit je nacionalni presejalni program za zgodnje odkrivanje predrakavih sprememb in raka na debelem črevesu in danki. V prvi polovici leta 2016 se je na Koroškem na vabilo v Program Svit odzvalo 65,5 % oseb, kar je v povprečju za okoli 5% več kot v lanskem letu.

Več v pripetem dokumentu.
 

Preberi več +

10.08.2016
Povezani v preprečevanju samomora
 

Povezani v preprečevanju samomora

Nacionalni inštitut za javno zdravje, Slovenski center za raziskovanje samomora Inštitut Andrej Marušič Univerza na Primorskem, Nacionalno združenje za kakovost življenja OZARA Slovenija in Slovensko združenje za preprečevanje samomora bodo v Sloveniji že tretje leto zapored ob svetovnem dnevu preprečevanja samomora organizirali akcijo Prekolesarimo svet. V akciji lahko sodelujemo od danes, 10. avgusta, do 10. septembra 2016, ko uradno obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomora.
 

Preberi več +
Prejšnja stran 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 [12] 13 14 15 16 17 Naslednja stran