aktualno


22.02.2018
Vključi se, informiraj se, ceni se

 

»Vključi se, informiraj se, ceni se«.

Je slogan letošnjega Svetovnega dneva ledvic, ki bo 8. marca 2018.

Izpostavljeni bosta dve področji: nosečnost pri KLB (Kronična ledvična bolezen) in okužbe sečil pri ženskah.

Osveščanje in brezplačno testiranje na prisotnost beljakovin v seču ter merjenje krvnega tlaka, je med udeleženci akcije izjemno dobro sprejeto.

Tudi letos bodo na Koroškem stojnice, kjer si bodo obiskovalci izmerili krvni tlak in krvni sladkor. V laboratoriju bo možnost preverbe prisotnosti beljakovin v seču. Posvet z nefrologom bo možen v Splošni Bolnišnici Slovenj Gradec in ZD Ravne na Koroškem.
 

 

Preberi več +

07.02.2018
Zmagovalci natečaja Dobra praksa 2017 – Tim diabetološke ambulante
 
Dobra praksa 2017: Z elektronskim spremljanjem dosegli izboljšanja za bolnike, zdravstveno osebje in plačnike

Letošnji zmagovalec natečaja Dobra praksa je tim iz diabetološke ambulante v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec. Pod vodstvom specialistke internistke Metke Epšek Lenart so samoiniciativno izpeljali projekt, ki ga je švedsko zdravstvo izpeljalo z državno podporo, z njim pa so dosegli vidne pozitivne rezultate.
Vpeljali so povsem elektronsko spremljanje bolnikov z diabetesom, z orodjem EXODIAB, od katerega imajo koristi bolniki, zdravstveno osebje in zdravstvena blagajna. Pri tem so bila uporabljena minimalna finančna sredstva, saj je strokovnjak informatik izdelal program, ki ni vezan na drage informacijske sisteme in omogoča široko uporabo.


Preberi več +

31.01.2018
Dan brez cigarete
 

Spoštovani,

31. januarja, obeležujemo Dan brez cigarete, ki lahko vsem kadilcem pomeni priložnost in spodbudo za opustitev kajenja. Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje (NIJZ) poudarjamo, da je opustitev kajenja koristna za zdravje v kateremkoli starostnem obdobju, največje koristi za zdravje pa posameznik izkusi, če kajenje opusti pred 40. letom starosti.V Sloveniji imamo na voljo številne programe za opuščanje kajenja, v zdravstvenovzgojnih centrih v zdravstvenih domovih pa delujejo usposobljeni strokovnjaki za podporo pri izbiri ustreznih načinov premagovanja skušnjav pri opuščanju kajenja.

Preberi več +

09.01.2018
Prepoved obiskov, 14.02.2018
 

PREPOVED OBISKOV

Od 14. februarja do 28. februarja 2018 so obiski
na vseh oddelkih Splošne bolnišnice Slovenj Gradec PREPOVEDANI.

Vse obiskovalce, ki so jim obiski dovoljeni, vljudno prosimo, da dosledno upoštevajo navodila zdravstvenega osebja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo.
 

Preberi več +

04.01.2018
V SBSG odprli presejalni center za zgodnje odkrivanje raka dojk programa DORA
 

Ljubljana in Slovenj Gradec, 12. december 2017 – Danes so v Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, potem ko je bolnišnica izpolnila vse strokovne zahteve, odprli presejalni center za zgodnje odkrivanje raka dojk programa DORA. Tako so zdaj v državni presejalni program vključene tudi ženske med 50. in 69. letom iz koroških občin v OE ZZZS Ravne na Koroškem. Pomen programa je zgodnje odkrivanje raka dojk z mamografijo vsaki dve leti, s katero odkrijejo raka dojk, še preden se pojavijo tipni ali vidni znaki bolezni. Z odprtjem novega centra je zdaj v program DORA aktivno vabljenih več kot 80 % slovenskih žensk v navedeni starosti.

Preberi več +
[1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Naslednja stran